Stima Mi - Stima Tur"

De zorg voor onze ouderen in het Algemeen

Stima Mi - Stima Tur"

Berichtdoor redactie » zo 25 maart 2012, 08:55

Stima Mi - Stima Tur.jpg
Stima Mi - Stima Tur.jpg (18.96 KiB) 8007 keer bekeken


De naam van onze stichting is Stima Mi - Stima Tur" wat betekent: "Hou van Mij - Hou van Allen"

Deze stichting is opgericht om het verlangen van oudere inwoners van Curaçao, met een terugkeer wens, te vervullen. Het gaat hier met name om ouderen die qua gezondheid niet alleen kunnen wonen en met behulp van verzorging toch zelfstandig kunnen wonen.

Welzijnvisie
Niet alleen een goede zorg is van belang maar zeer zeker ook voldoende aandacht voor het hebben van sociale contacten en bezigheden. Stima Mi- Stima Tur heeft daartoe een aantal uitgangspunten geformuleerd waarvoor een activiteitenbegeleider gaat komen. Zij/hij kan samen met cliënt inventariseren waar persoonlijke behoeften op dit vlak liggen, waarna dit vertaalt kan worden in een activiteitenplan. Dit plan kan zowel individueel als groepsgebonden zijn. Het voornaamste doel is dat cliënt zich prettig voelt. De begeleiders zijn deskundigen op verschillende terreinen, variërend van verpleegkundige tot arts, psycholoog en fysiotherapeut.Zorgvisie
De cliënt staat centraal, er wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan hun individuele wensen. Wij willen staan voor een goede zorg, waarbij in overleg met de cliënt gekeken wordt naar de invulling van hun zorgplan. In dit zorgplan worden alle afspraken vastgelegd die met cliënt zijn gemaakt. Onder andere het eigen levensritme en gewoonten van de bewoner worden hierdoor gewaarborgd. De cliënten blijven dus de regie voeren over hun eigen dagelijkse leven. Indien de behoefte aan zorg verandert, kan cliënt gewoon in Stima Mi - Stima Tur blijven wonen. Wij zullen de veranderingen in de zorg met cliënt bespreken en in het zorgplan verweken. Wij houden de cliënt als uitgangspunt, wij streven voor de cliënt naar zo lang mogelijke zelfstandigheid.


Hoe zien wij de toekomst?
Iemand die onze stichting een warm hart toedraagt heeft haar land op Curaçao en het bestaande pand erop aan ons ter beschikking gesteld. We zijn nu bezig om door middel van sponsors en donaties het pand op te knappen.

pand.jpg
pand.jpg (15.76 KiB) 8009 keer bekeken


Het voorbeeld wat ik wil nastreven komt van de Abbeyfield Society. De Society is in 1956 opgericht door Majoor Richard Carr-Gomm nadat hij in het jaar daarvoor ontslag had genomen uit zijn benoeming als beroepsofficier bij de Coldstream Guards en zicht was gaan inzetten als sociaalwerker in Bermondsey, destijds een van de armste dokkengebieden in London. Op deze manier kwam hij in aanraking met een groot aantal mensen die niet meer in staat bleken op een menswaardige manier een eigen en zelfstandig leven te leven te leiden. De meerderheid van hen was bejaard, allemaal waren zij eenzaam. Maar ook herkende hij hun sterke wil om onafhankelijk en zelfstandig te blijven, ondanks alles. Nadenkend over de problemen rondom die eenzaamheid ontstond bij Majoor Carr-Gomm het idee om groepjes te vormen van tussen 4 en 7 van die eenzame mensen die op die manier een gezin vormden zonder familiebanden, met een huishoudster om zorg te dragen voor de gemeenschappelijke ruimten van het huis. Het streefprincipe van de Society is en blijf het aanbieden van een zodanige zorg als door een liefhebbende dochter zal worden gegeven aan een bejaarde ouder maar, met een staf die op rond de klok basis wordt ingezet, gedurende de volle 24 uur van de dag.
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48

Re: Stima Mi - Stima Tur"

Berichtdoor redactie » zo 25 maart 2012, 08:59

Hou van mij - Hou van allen

Dankzij vele donaties hebben wij al bedden, rollators, kasten e.d. ontvangen.

We zijn nog op zoek naar vervoerders, opslagruimte, omheining.
Ook zoeken we nog materialen om het pand op te kunnen knappen, zoals verf, deuren, kozijnen, ramen.

Twijfelt u of u iets heeft wat voor ons van waarde zou kunnen zijn?

Neem dan graag contact met ons op via:


Contact: +31 6 85 30 70 27
E-Mail: hvm_hva@online.nl
stichting-hvmhva@live.nl

Website: http://www.hvm-hva.net

Correspondentieadres:

Bosch 48 3331 GC Zwijndrecht

Bankrekeningnummer:

ING bank: 754326136 Nederland
Girobank : 190611 Curaçao N.A.
Kvk : 124393 Curaçao

Knipsel Krant Curacao steund en draagt een warm hart toe aan dit project

naar Curaçao voor €1? of Nafl. 2,50?

Mensen op leeftijd helpen terug te keren naar hun geboorteland (nederlandse Antillen)?

Voor slechts 1 euro of Nafl. 2,50 kunt u mogelijk een van hun laatste grote wensen vervullen.
Stichting Hou Van Mij Hou Van Allen helpt deze mensen , U ook?.

Doneer nu € 1,=!!
Curacao: Nafl. 2,50
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48


Keer terug naar Ouderen Zorg

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron