Rema Uní mist zorg onderwijs

De koepelorganisatie voor ouderverenigingen in het onderwijs

Rema Uní mist zorg onderwijs

Berichtdoor redactie » za 24 maart 2012, 11:35

Bron: AD

Willemstad - De koepelorganisatie voor ouderverenigingen in het onderwijs, Rema Uní, krijgt sterk het gevoel dat er onvoldoende aandacht is van de regering voor het onderwijs.

,,Er wordt gesproken over justitie, financiën, infrastructuur, maar zelden over het onderwijs”, zo stelt de organisatie in een uitvoerig schrijven naar de pers.
Er volgt een lange opsomming van onderwijskwesties die de organisatie zorgen baart en waarvoor niet alleen de aandacht van de Onderwijsminister gevraagd wordt, maar ook van de Staten die erop moet toezien dat het onderwijsbeleid van de regering ook
echt uitgevoerd wordt.
Rema Uní wijst op de situatie van het niet-onderwijzend personeel dat ontevreden is, maar geen gehoor lijkt te krijgen.
Maar ook op de problemen binnen het praktisch onderwijsinstituut Feffik en de geruchten dat binnen het vsbo gedemotiveerde
jongeren zitten omdat zij geen les krijgen en zomaar punten toegekend krijgen met alle negatieve gevolgen van dien voor het te vervolgen onderwijs.
De organisatie wijst ook op het verzoek van Omega College om een gesubsidieerde school te worden, de zwaardere exameneisen
die voor havo-vwo gelden in Nederland en de gevolgen voor eventuele vervolgstudies als Curaçao hier niet in meegaat, jongeren die op jonge leeftijd met criminaliteit in aanraking komen, die tijdens hun leerplicht niet naar school gaan, de eindtoets funderend onderwijs (EFO), het evaluatieonderzoek naar de resultaten van de eerste leerlingen uit het funderend onderwijs die nu twee jaar voortgezet onderwijs volgen en het al dan niet betalen van schoolgeld.

,,Allemaal zaken waar eerder discussies over gevoerd zijn, maar waar nooit duidelijkheid in is gekomen. Allemaal punten die van belang zijn voor de toekomst van Curaçao, dat baat heeft bij goed onderwijs”, zo besluit de organisatie.
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48

Keer terug naar Rema Uni

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron