El Hakim zet Curaçao neer op Braziliaanse markt

El Hakim zet Curaçao neer op Braziliaanse markt

Berichtdoor redactie » vr 23 maart 2012, 06:55

Bron: AD

Willemstad - De opbrengst van de handelmissie/dienstreis van minister El Hakim van Economische Ontwikkeling naar Brazilië
zal terug te vinden zijn in een positief effect op de economie.


Dat laat Vanessa Toré, interim secretaris-generaal en directeur van Buitenlandse Economische Betrekkingen weten.
Daarmee reageert de topambtenaar op de gedetailleerde aanvraag van de minister die gisteren in de openbaarheid kwam en die nogal wat stof heeft doen opwaaien in verband met de hoogte van het bedrag namelijk 37.209,84 gulden.

,,.Wil je een impact maken met je marketing van Curaçao dan moet je investeren. El Hakim gaat Curaçao neerzetten op de Braziliaanse markt. Dat is goed voor het toerisme, voor de economie.”

De afspraken die de minister heeft staan zijn onder andere die met de luchtvaartmaatschappijen ‘GOL’ en ‘Tam’.
Er staan ook afspraken gepland met de Braziliaanse belastingdienst, het ministerie van Transport en dat van Financiën. Verder
zal er een gesprek volgen met Apex, de Braziliaanse organisatie ter bevordering van export en investeringen.

,,Een druk programma waaraan van de Curaçaose zijde in elk geval 10 mensen deel zullen nemen. Ambtenaren en mensen uit de private sector. Allemaal met maar een bedoeling: de promotie van Curaçao en het creëren van nieuwe mogelijkheden voor onze economie. We willen Braziliaanse toeristen op Curaçao en onze functie als logistieke hub benadrukken. Met Apex gaan we praten om te kijken of we Braziliaanse bedrijven kunnen interesseren voor het land.”[/i]

Toré geeft ook een verklaring af voor het bedrag aan beveiliging en chauffeur dat in de aanvraag is opgenomen.
,,De Braziliaanse regering legt dat op. Het moet en daar zijn speciale bedrijven voor. Het Nederlandse consulaat kan dat ook niet ophoesten en dus moeten wij dat zelf betalen. Dat was vorig jaar bij een eerdere missie ook al het geval. Vandaar dat die kosten zijn opgenomen.”

Over de kritiek op het ook in het budget opgenomen ‘etentje’ voor dertig personen en de vijftienhonderd gulden aan relatiegeschenken laat Toré weten dat de mogelijkheid om tot zaken te komen en een relatie op te bouwen door bijvoorbeeld zakenmensen aan tafel te kunnen vragen een absolute vereiste is bij deze dienstreis.

,,Wat mensen vergeten is dat de minister geen creditcard heeft. We moeten de mogelijkheid hiervoor openhouden. Daarom is het opgenomen in de kosten. Je moet iets kunnen doen. Alles zal verantwoord worden en wat niet gebruikt wordt nemen we gewoon netjes weer mee terug. Zoals het hoort.”

Toré, die eerder zeventien jaar bij de Kamer van Koophandel werkte en verschillende van dit soort handelsmissies organiseerde,
vindt het jammer dat er zo’n ophef is gemaakt over het budget voor deze reis.

,,Dit is een investering. Het spin-off effect dat we ermee genereren zal het meer dan waard zijn. We kunnen ook niks doen en blijven waar we zitten. Het zijn de ambtenaren die deze reis organiseren en regelen.
Wat de minister moet doen is in het vliegtuig stappen en in Brazilië zijn werk doen.”


Morgen reist de minister van Economische Ontwikkeling met een delegatie van 10 personen naar Brazilië af.
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48

Keer terug naar Financieel

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron