OM eist 9 jaar voor poging doodslag op ex-man

OM eist 9 jaar voor poging doodslag op ex-man

Berichtdoor redactie » wo 21 maart 2012, 15:40

Bron: Amigoe

WILLEMSTAD — Tegen de vrouw Chimene W. (46) is vanmorgen negen jaar cel geëist wegens poging tot doodslag op haar aanstaande ex-man Reuchen G. (43). Dat incident vond in december vorig jaar plaats. De minnaar van de vrouw, Wendell Bernabela, kwam om het leven toen hij met een mes verwond werd door Reuchen. Of deze laatste vervolgd wordt is niet bekend, mogelijk zal dat niet gebeuren omdat hij uit zelfverdediging heeft gehandeld.

De advocaat van Chimene pleitte voor ontslag van rechtsvervolging omdat er geen overtuigend bewijs is. Volgens raadsman Ornelio ‘Kid’ Martina is de ruzie die bewuste nacht tussen het drietal in de woning bij de Cubaweg volledig uit de hand gelopen.

Het lichaam van Wendell Bernabela werd in een stukje mondi nabij de woning gevonden. De politie had die nacht een telefoontje gekregen van een persoon die zichzelf in de badkamer had opgesloten. Agenten gingen gelijk naar de woning en troffen Chimene in de tuin aan.

Zij verklaarde dat zij en haar man kort daarvoor slachtoffer waren geworden van een overval met geweld. De politie trof de 43-jarige echtgenoot van de vrouw, Reuchen, aan in de woning. De man had verschillende steekwonden over zijn lichaam en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij na behandeling werd opgenomen. ‘s Middags werd in een stukje mondi in de nabijheid van de Cubaweg het levenloze lichaam gevonden van Bernabela, met steekwonden aan zijn bovenlichaam.

Volgens de advocaat van de vrouw is Reuchen een drugsverslaafde, werkloze recidivist die stelselmatig zijn cliënte mishandelde en zelfs verkrachtte. Ook bedreigde hij haar en haar drie kinderen met de dood. Het stel was in 2009, tegen de zin van haar familie, getrouwd maar lag inmiddels in een echtscheiding. Vijf maanden voor het gewelddadige incident kreeg Chimene een verhouding met Wendell Bernabela.

Hij was die bewuste nacht naar de woning gekomen met als doel om te praten met Reuchen, pleitte de advocaat. Maar dat liep volledig uit de hand. Er ontstond een vechtpartij en er was een mes in het spel, dat Chimene nog had geprobeerd af te pakken, zei de advocaat. “Er was geen plan om Reuchen te vermoorden. Hijzelf dacht dat er sprake was van een represaille door de eigenaar van de drugs toen een transport door Reuchen was mislukt omdat hij op heterdaad betrapt was.”

Vonnis over drie weken.
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48

Keer terug naar Rechtzaken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron