Nu al reserveringen voor Ctex

Curaçao Technology Exchange

Nu al reserveringen voor Ctex

Berichtdoor redactie » vr 23 maart 2012, 12:28

Bron: AD

Willemstad - Verreweg het grootste (bouw)project op Curaçao dat momenteel in de startblokken staat, is Curaçao Technology Exchange (Ctex). Vorig jaar binnen de MFK/PS/MANcoalitie nog zwaar onder vuur, met name omdat Pueblo Soberano forse bezwaren had en ook ernstige - niet onderbouwde - aantijgingen uitte; deze week liet Ctex officieel weten ‘startklaar’ te zijn.

Financiers van het 28 miljoen dollar kostende project geloven erin en klanten hebben al reserveringen voor als het hypermoderne
datacenter in de eerste helft van 2013 operationeel zal zijn.
Ctex begint na maanden van ontwerpen met wat het meest geavanceerde en uitgebreide datacenter in de regio zal worden.
Ctex heeft samen met internationale partners zoals Schneider Electric en Cisco, maar ook met lokale ingenieurs en ontwerpbedrijven, een moderne energie-efficiënte faciliteit ontwikkeld die op grote schaal sterk beveiligde datacenterdiensten zal verlenen aan ondernemingen, instellingen en bedrijven in de wijde regio.

,,Ctex heeft alles te maken met een passie voor detail, zoals geavanceerd energieverbruik en de zekerheid dat klantgegevens
en zakensystemen opgeslagen zijn in een sterk beveiligd datacenter
”, zegt Anthony de Lima, ceo van Ctex nv.
,,Deze ontwikkelingen zijn ontstaan uit de jarenlange opgedane ervaring van ons team en onze partners met grote datacentra
over de hele wereld. We kunnen daarom dus met trots stellen dat er geen andere faciliteit is - lokaal of in de regio - dat te vergelijken is met wat we nu bouwen.”


Dit betekent volgens De Lima voor Curaçao dat deze nieuwe economische sector klanten zal trekken vanuit de gehele Caribische, Latijns-Amerikaanse regio en de rest van de wereld en Curaçao wederom zal worden gebruikt als spil in de internationale handelsbetrekkingen.
,,Dit zal een positieve invloed hebben op onze deviezenvoorraad.” Wat misschien nog belangrijker is, vervolgt de ceo, is dat het datacenter zal zorgen voor een nieuw regionaal zakelijk segment dat wordt aangeduid als ‘micro entrepreneurship’.

,,Ondernemingen zullen onze ‘cloud computing’-infrastructuur gebruiken om snel nieuwe ‘cloud’-gebaseerde oplossingen, websites en elektronische markten te kunnen lanceren, zonder afhankelijk te zijn van datacentra in Noord-Amerika of in Europa.”
De financiering is in handen van een syndicaat. Dit wordt geleid door de Aruba Investment Bank (AIB), maar betrokken zijn ook de meeste grote lokale bankinstellingen en (pensioen)fondsen alsmede privé-investeerders.

,,Het Ctex-datacenter beschikt over de nieuwste technische ontwerpen en ontwikkelingen. Schneider Electric, de internationale
marktleider in het ontwerpen van datacentra over de gehele wereld, heeft samen met lokale ingenieursbureaus een geavanceerde faciliteit ontworpen.
De door de jaren heen opgedane ervaring konden wij nu gebruiken bij de bouw van dit center,”
zegt Andres Vasquez, business development manager Caribisch gebied en Latijns-Amerika voor Schneider Electric.

,,Het datacenter is ontworpen om winden met orkaankracht categorie 4 te kunnen weerstaan. Het center is tevens ontworpen om - in het geval van grote storingen op het eiland of in de regio - op eigen elektriciteitscentrales te draaien voor een periode van maximaal tien dagen, zonder extra brandstof.
Veel aandacht is ook gegeven aan veiligheid. Geen enkele ruimte van het datacenter is toegankelijk zonder langs minstens drie bemande veiligheidsposten te gaan. Ook gaan we gebruik maken van Greenblock-technologie samen met een solide structuur van gewapend beton voor het dak en buitenmuren”,
voegt Jorge Maia, hoofdarchitect van Ctex, eraan toe.

De wanden bestaan, met gebruikmaking van polystyreen vormblokken, uit 6 inch dik massief beton en staal. Een tweede zeer belangrijk punt bij het gebruik van polystyreen materiaal is dat het zorgt voor een hoge isolatiewaarde, beduidend hoger dan gewoon beton. Deze betere koelende eigenschappen resulteren niet alleen in een efficiënter energieverbruik, maar zorgen ook voor een mindere belasting van het milieu.

,,Ook wordt door het gebruik van deze technologie de hele bouwtijd aanzienlijk ingekort,” zegt Rohan Watkis, regionaal vertegenwoordiger van Greenblock, die samen met Ctex-hoofdaannemer Dusron toezicht zal houden op de installatie.
Het Ctex-datacenter zal voldoen aan de zogeheten Tier IV classificatie van het Uptime Instituut.
Dit betekent dat het bestand zal zijn tegen de zwaarste stormen en aardbevingen. ,

,Alle structurele details zijn gebaseerd op internationale bouwvoorschriften en speciale zorgvuldigheid is betracht bij het
ontwerpen van de fundering, de staal- en dakconstructies,”
vertelt Gamal Douglas, senior projectmanager bij Civiele Techniek
Caribbean nv, het lokaal ingenieursbedrijf van Ctex.

Het datacenter biedt straks ondersteuning voor zowel lage als zeer hoge dichtheid van ‘cloud computing’-technologie.
Om aan de verschillende eisen van de klant te voldoen, is er kritisch gekeken naar efficiënte koeling, beveiliging en de rnergievoorziening per ‘rack’ of ‘suite’.
Directeur Franklin Rosheuvel van het lokale bedrijf Energy & Automation: ,,De energietoevoer voor het hele center is dusdanig
redundant uitgevoerd, volgens het 2N-principe, dat de kans op massale stroomstoringen binnen het datacenter bijna onmogelijk zal zijn.”


Het toezicht en de uitvoering van het project zijn in handen van Lee Technologies - een dochteronderneming van Schneider
Electric, gespecialiseerd in het bouwen van datacenters - en Civiele Techniek Caribbean.
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48

Keer terug naar Ctex

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron