Landsverordening seksuele intimidatie

Verordeningen na de tot stankoming van Land Curacao

Landsverordening seksuele intimidatie

Berichtdoor redactie » di 27 sep 2011, 11:39

Bron: Versgeperst
Door: Leoni Leidel-Schenk

sexuele intimidatie.jpg
sexuele intimidatie.jpg (3.3 KiB) 7114 keer bekeken

CURAÇAO – Een nationaal plan om seksuele intimidatie op de werkvloer aan te pakken, dat is één van de onderwerpen in de Staten deze week. Volgens de PAR-fractie heeft de regering de taak en ook een voorbeeldfunctie om duidelijk te maken welk gedrag absoluut niet getolereerd wordt.
“Met de voorbeeldfunctie wordt ook een signaal afgegeven dat hopelijk door het particuliere bedrijfsleven kan worden opgevolgd”, aldus de fractie. “Het voorkomen van seksuele intimidatie op de werkplek bij entiteiten van het Land Curaçao is in grote mate afhankelijk van het bestaan van een beleid met betrekking tot seksuele intimidatie.”

Landsverordening
Maar volgens de PAR is beleid vaak vrijblijvend van aard, terwijl met een landsverordening een beleid wordt afgedwongen. “Tevens kan met een landsverordening worden gegarandeerd, dat een klacht over seksuele intimidatie serieus wordt genomen en behandeld. Een serieuze aanpak vereist ook duidelijkheid over de te nemen maatregelen, wanneer seksuele intimidatie bewezen is.”

Consequenties
Onder seksuele intimidatie wordt elke vorm van ongewenste seksuele toenadering, verzoeken om seksuele gunsten of ander verbaal, niet verbaal of fysiek gedrag van seksuele aard verstaan. PAR wil dat in de landsverordening wordt vastgesteld waar personen terecht kunnen in een geval van seksuele intimidatie. “De landsverordening heeft ook een preventieve werking, omdat er duidelijkheid wordt gecreëerd voor iedereen die werkzaam is bij een instelling op Curaçao, dat seksuele intimidatie niet aanvaarbaar is en er consequenties zijn.”
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48

Keer terug naar Lands Verordeningen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron