Motie van wantrouwen’ ingediend

"Solo el pueblo salba el pueblo"
(alleen het volk redt het volk)

Uitspraak by Shakadon Stefanie

Motie van wantrouwen’ ingediend

Berichtdoor redactie » di 13 maart 2012, 07:35

Bron: Antiliaans Dagblad


Frente Sivil wil de waakhond van de democratie zijn

Willemstad - Frente Sivil, het bezorgde burgerfront waarbinnen zich zeven pressiegroepen hebben samengevoegd, heeft aan alle 21 Statenleden een conceptbrief laten uitgaan waarin zij aangeeft dat het kabinet Schotte niet langer het vertrouwen van de Staten mag en kan genieten.

Dat liet het burgerfront vertegenwoordigd door Onny Gonet, Ruben Suriel, Kenneth Valpoort, Judeska Susanna en Derek Durgaram gisteren tijdens de persconferentie weten.

,,De formateur van dit kabinet, tevens de huidige premier van dit land, heeft de spot gedreven met het screeningproces. Zowel voordat het kabinet aantrad als daarna, toen het al aangesteld was. De informatie en de documenten die in de publiciteit zijn gekomen bevestigen dat het kabinet Schotte niet ministeriabel is, dat het kabinet de Staten bewust verkeerd heeft voorgelicht en dat zij informatie heeft achtergehouden. De conclusie luidt dan ook dat het kabinet Schotte niet langer het vertrouwen van de Staten kan hebben.”

Zo luidt de tekst van de brief die deze week naar Statenleden is gestuurd.
Doel van deze actie is het parlement en de regering ‘bewaken’. Parlementsleden en bewindlieden op de voet volgen, het volk daarover eerlijk informeren en er alles aan doen dat binnen de wet ligt om een waardig en integere regering af te dwingen die de landgenoten respecteert.
Middels persconferenties zal Frente Sivil de bevolking op de hoogte houden en precies aangeven wat er geweest is en wat er in de pijplijn zit om te gebeuren.

,,Stap voor stap, alles volgens de wet, zoals degelijke mensen dat doen,” zo laat Frente Sivil weten.

,,De Staten zullen echter eerst zelf de kans moeten krijgen om deze regering naar huis te sturen. Die druk voeren we nu op.”
redactie
KKC Reporter
 
Berichten: 1839
Geregistreerd: za 27 nov 2010, 13:48

Keer terug naar Solo el pueblo salba el pueblo

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron